Ana Sayfa Blog Tam kapanma günlerinde çocuklarla nasıl vakit geçirilmeli?

Tam kapanma günlerinde çocuklarla nasıl vakit geçirilmeli?

0
Tam kapanma günlerinde çocuklarla nasıl vakit geçirilmeli?

Aile Danışmanı Nuran Zincircioğlu, herkesin sıkılıp birbirine sardığı tam kapanma günlerinde krizin nasıl fırsata çevirilebileceğinden bahsetti.

Koronanın hayatımıza girmesinin yanı sıra tam kapanma süreci ile bu durumdan daha da etkilenen çocukların birçoğu evlerinde bilgisayarlarına kapandı. Durumun ne kadar vahim olduğunu gören aileler kara kara düşünüyorlar. Aile Danışmanı Nuran Zincircioğlu, ailelerin bu zamanlarda birbirilerine sabretmeleri gerektiğine değinerek:

“Bunun geçici bir süreç olduğunu unutmamamız gereken birincil durumdur. Aile bireylerinin en küçükleri olan çocuklar bu sürece hemen uyum sağlayamayacaklardır. Her gün okula giden, arkadaşlarıyla el ele oyunlar oynayan, hafta sonlarını parka gidebilen, çocuklarımıza göre zamanın çoğunu evde geçirecekler ve bu onların fiziksel özgürlüğü kısıtlanmış olacaktır.  Ebeveynler, öncelikle kendilerine eşine çocuklarına karşı eskiye nazaran daha sabırlı anlayışlı olması gerekiyor. Bu süreci panik ve stres gerginlik, korku endişe ile değil de bu süreci fırsata çevirmeyi bilmek gerekiyor.”

KORKU DUYGUSUNU ÇOCUKLARDAN YOK EDELİM!

Aile Danışmanı Nuran Zincircioğlu, tam kapanma günlerinin nasıl fırsata çevrilebileceğini de şu sözleriyle açıkladı:

“Sürekli korku kültürü içinde yaşamak, yarının kaygısıyla yaşamak panik atağa yol açacaktır. Kaygı ve endişe içinde yaşamaktansa var olanın bize neler yaşatmak istediğini, nasıl bir süreçten geçtiğimizi aslında bunu fırsata çevirerek kendimize ve iç dünyamıza yönelerekten kendimizi keşfetmeyi başarabiliriz. Kitap okumak, yeni bilgiler öğrenmek öğrendiklerimizi evlatlarımıza da öğretmek. Aslında sakin kalma düşüncesi kendi iç dünyasında rahatı, huzuru sağladığında dışarda olan olumsuzluklar devre dışı kalır diyebiliriz.”

Özellikle ebeveynlerin bu süreçte en çok sorumluluk ve görev sahibi olduğunu belirten Zincircioğlu, aileiçi aktivitelerin yaşamın bir parçası olduğu bilinci ile çocuklarla birlikte hayata geçirilmesi lazım. Bu aktiviteler hayata geçirilirken, çocukların kapanmanın oluşturduğu bir zorunluluktan değil, ebeveynlerin kendileri ile hayatı paylaşmak istediğinden dolayı aktiviteleri gerçekleştirdiğini hissettirmek lazım.”