Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan pirinç pilavının yanına tüm yemekler yakışır. Çocukların bile severek yediği pirinç pilavını yaparken ocağın altını çok açmanızdan ya da yapılan bir hatadan dolayı dibi tutup, yanabilir. Bu durumda genellikle pilav çöpe atılır. Ancak dibi tutan pilavı kurtaran bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Pilavın dibi tutarsa ne yapılır? Yanık pilav kokusu nasıl alınır? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.
Pilav, Türk mutfağının en köklü tarihine sahip, genellikle sulu yemeklerin yanında mutlaka pişirilen bir yemektir. Kıvamını tutturmanın en zor olduğu yemeklerden olan pilavın, yapılışı ve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları merak ediliyor. Yapımı her ne kadar kolay gibi görünse de doğru kıvamı tutturmanın oldukça ustalık istediği sofralarımızın baş tacı pirinç pilavını, birkaç püf noktasına dikkat ederek tane tane yapabilirsiniz. Yaparken ocağın altını harlı bir şekilde açmak ya da suyunu az koymak, pilavın dibini tutmasına neden olur. Peki pilavın dibi tutarsa ne yapılır? Yanık pilav kokusu nasıl alınır?
YANMIŞ PİLAVI KURTARAN YÖNTEM
Dibi tutan pilavlar genellikle çöpe giderler. Bu nedenle hem pirinç hem de emeğiniz ziyan olur. Size vereceğimiz tavsiyeyle başınıza böyle bir şey geldiğinde pilavınızı kolaylıkla kurtarabilirsiniz.
Dibi tutan ya da yanan pilavınızı çöpe atmak yerine ekmek kullanabilirsiniz. Ocakta unutulmuş pilavın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmeği 2-3 dakika beklettikten sonra tencereden alın. Ekmek pilavda oluşan yanık kokusunu anında alır.
Daha sonra yanık pirinçleri almamaya dikkat ederek pilavı başka bir tencereye aktarın. Bu sayede yeniden pilav yapmak yerine hali hazırda olan pilavı değerlendirmiş olursunuz.