Lokumun faydaları nelerdir? Günde dört tane hindistan cevizli lokum yerseniz…

0
38

Bayram geleneği haline gelen lokum genellikle kahve ile beraberde tatlandırmak için tüketilen tatlı çeşitlerinden biridir. Yapılan araştırmalara göre bir çok besinin ham maddesinden yapılan lokum tatlısının insan sağlığına faydaları olduğu ortaya çıkarılmıştır. Peki lokumun faydaları nelerdir? Günde dört tane hindistan cevizli lokum yerseniz ne olur? Mide ve bağırsakları rahatlatan lokum hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Osmanlı Devleti zamanında keşfedilen lokum, 18. yüzyılda gezgin bir İngiliz tarafından Avrupa’ya götürüldükten sonra dünya geneline yayılmaya başlamıştır. Zamanla doğal tedavi yöntemlerini kullanan hekimler tarafından faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. İçerdiği nişasta ve şeker yapıcı maddeler sayesinde tam bir enerji deposudur. Protein oranı yüksek besinlerin vücutta yakılması oldukça zordur. Bu besinler yakıldıktan sonra bağırsaklarda üre, ürik asit ve kreatin gibi atıklara neden olur. Bu atıklar idrar ve dışkılamayla atılmadığında ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sağlık sorunlarının yaşanma riskini azaltmak için uzmanlar, günde 5 tane vanilyalı veya kakaolu lokum tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Yüksek karbonhidrat değerlerine sahip olduğundan bu atıkların bağırsaklardaki emilimini hızlandırır ve vücuttan atılmasını sağlar.  Ayrıca bilek burkulmalarına, darbe sonucu ödem toplayan bölgeye, yaralara ve çıban tedavilerinde doğal yöntem olarak kullanılır.

100 GRAM LOKUMUN İÇERDİKLERİ;

Protein: 0,12 gram
Yağ: 0,19 gram
Kolesterol: 0 milli gram
Potasyum: 19 milli gram 
Kalsiyum: 5 milli gram
Demir: 0,1 milli gram

LOKUMUN FAYDALARI NELERDİR? GÜNDE DÖRT TANE HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM YERSENİZ…

Yüzyıllar önce Osmanlıda üretilen lokum gül ve limondan yapılmıştır. Hem alternatif tıpta kullanılmış hem de özel misafirlere kahvenin yanında ikram edilmiştir. Günümüze kadar uzanan lokum özellikle sindirim problemlerine iyi gelir. Aşırı yemek tüketimi sonrası yaşana hazımsızlık sorunu için uzmanlar özellikle hindistan cevizi ile yapılan lokumun tüketilmesini önler. 

İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren lokum diyet yapmak isteyenler içinde ideal bir besindir. Metabolizmayı hızlandırarak tuvalet alışkanlığını düzenler. Zengin maddeler içerdiğinden vücudun enerji miktarını yeniler.

Yapımında kullanılan malzemeler sayesinde protein zengini olan lokum kemik gelişimi kas güçlendirmesini sağlar. Günde tüketilen 4 tane lokum günlük protein ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar.

Kandaki şekeri artırır bu yüzden diyabet hastaları tüketmeden uzmanlarına danışmasında fayda var. Şeker hastası olmayanlar için tam bir mucize kan akışını artırarak kalp ve damar hastalıklarını önler.

Vücuttaki atık maddelerin akciğer ve karaciğerde birikmesini önleyerek idrar yolu ile atar. Bu işlemi yapan en hızlı besin kaynağıdır.

Cilde de oldukça fayda sağlar. Alternatif tıpta yaraların iyileşmesi ve ödem atması gibi durumlarda kullanılır. Herhangi bir darp esnasında deforme olan bölgenin sağlığını korur. 

Böbrek üstü bezlerini çalıştırarak fonksiyonel performansını artırır. Burada kum ve taş oluşumunu önler. Kristal maddelerin ve ürik asidin artışını azaltır.

Önceki İçerikHamileyken adet olunur mu? Hamilelikte kanama nedenleri
Sonraki İçerikKolonya zararlı mıdır? Cilt hastalığı olanlar dikkat!
GuzelSozler
Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.