Ana Sayfa Blog Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

0
Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

Farenjit, yutak ve boğazda oluşan iltihaplanmaya verilen bir çeşit hastalıktır. Son dönemlerde hava şartlarının değişmesi ve oluşan salgınlar, farenjit hastalığını tetiklemektedir. Günlük yaşam standartlarını etkileyen ve öksürük yapan farenjit vatandaşlar tarafından son zamanlarda sıkça aratılmaya başlandı. Peki Farenjit nasıl geçer, Sirke farenjite iyi gelir mi?

Yaygın olarak farenjit halk arasında boğaz ağrısı olarak biliniyor. Boğaz kısmının iltihaplanması sonucu; ağrı, yutkunmada zorluk, gıcık, boğazda takılma gibi durumlar yaşana biliyor. 2 kısım da incelenen farenjit hastalığı, yeni yeni semptomları gözüküyorsa ve şiddetliyse bu durum “akut farenjit” olarak tanımlanır. Ancak uzun süreli bir rahatsızlık meydana geliyor ve çok şiddetli geçiyorsa bu duruma da “kronik farenjit” adı verilir. Günlük yaşam standartlarını etkileyen ve öksürük yapan farenjit vatandaşlar tarafından son zamanlarda sıkça arama motorunda “Farenjit nasıl geçer?”, “Farenjit bulaşıcı mı?” gibi sorular yazılmaya başlandı. İşte farenjit hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler…

Farenjit bulaşıcı mı? Farenjit nasıl geçer? Sirke farenjite iyi gelir mi?

FARENJİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Farenjit boğaz ağrısına neden olan bir çeşit iltihaplanmadır. Bu nedenle farenjit bir çeşit semptomdur. Enfeksiyonun bulunduğu bölgelerde farklı semptomlar gösterilebilir. Farenjitin kuluçka süresi 2 ila 5 gündür. En yaygın belirtisi ise boğazda yanma ve kaşınmadır. Diğer belirtileri ise şu şekilde sıralana bilir:

  • Kuru, cızırtılı boğaz
  • Yutkunma anında boğazda oluşan ağrı
  • Konuşma esnasında meydana gelen ağrı
  • Halsizlik
  • Öksürük

farenjit belirtileri nelerdir

FARENJİT BULAŞICI MIDIR?

Farenjit virüs ya da bakteri kaynaklı bulaşma özelliği gösterir. Bulaşma özelliği gösterdiği bakteriler boğazda yaşama eğilimi gösteren mikroplar olduğu için farenjit bulaşıcı bir hastalıktır. Şu etkenler farenjitin bulaşmasında etkilidir:

  1. Farenjit hastalığı taşıyan birisi öksürük esnasında ve hapşırmada, havaya yayılan minik tanecikleri soluyan kişi farenjit olabilir.
  2. Bakterilerin ve mikropların bulunduğu kirli yerlere dokunduktan sonra temizlenmeden elin yüze ya da ağza götürülmesi farenjite yakalanma olasılığını artırır.
  3. Kontamine yiyecekler yani mutfağa getirilmeden önce yapım aşamasında zararlı maddelere bulaşan besinlerde faranjit riskini artırmaktadır.

farenjit hastalığı bulaşıcımıdır

FARENJİT HASTALARI NELERE DİKKAT ETMELİ

  • Farenjit hastalığına yakalanmış ve semptomların gözükmeye başladığı kişiler şu sıralanan maddelere dikkat etmelidir.
  • Boğaz ağrısının şiddetli görüldüğü farenjit hastaları, boğazı tahriş edecek çok sıcak ya da soğuk yiyecekler yemekten kaçınmalıdır.
  • Her hastalıkta olduğu gibi farenjit hastalığında da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeli ve sağlıklı beslenmeliyiz.
  • Sigara içmek ya da sigara dumanına maruz kalınacak yerlerden kaçınılmalıdır.
  • Yüksek sesle konuşmak farenjite sebep olan etkenler arasında yer almaktadır.
  • Boğazda oluşan kuruluk, ağrı nedeniyle yatmadan önce bir bardak ılık su tüketilmesi gereklidir.

farenjit hastalığı hakkında bilgi

SİRKE FARENJİTE İYİ GELİR Mİ?

faydaları saymakla bitmeyen ve hemen hemen her hastalıkta önemli kalkan görevi gören sirke farenjit hastalığının da bir numaralı doğal çözümüdür. Virüslerin önlenmesini sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiren elma sirkesi, gargara yöntemiyle farenjite iyi gelmektedir. 1 su bardağı suya ekleyeceğiniz 3 çorba kaşığı elma sirkesi boğaz rahatsızlığınıza iyi gelecektir. Boğazdaki mikrobu kırmaya yardımcı olacak bu kür günde 3 kez gargara yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

farenjit hastalığına sirke iyi gelir mi