Ana Sayfa Blog En pratik mendil kenarı yapımı! Bebek ağız mendili nasıl yapılır? Bebek ağız mendili İğne oyası

En pratik mendil kenarı yapımı! Bebek ağız mendili nasıl yapılır? Bebek ağız mendili İğne oyası

0
En pratik mendil kenarı yapımı! Bebek ağız mendili nasıl yapılır? Bebek ağız mendili İğne oyası

Bebek ürünleri arasında en büyük kurtarıcı parçalardan biri olan ağız mendilleri, özellikle de kusma sonrasında sıklıkla kullanılır. Genelde anneanne ya da babaannelerin özene bezene işledikleri iğne oyası modellerle bebek ağız mendili nasıl yapılır merak ediyorsanız, cevabı haberimizde! Mendil kenarı nasıl yapılır? Bebek ağız mendili iğne oyası yapılışı…

Doğum yapan annelerin gözünde hayat kurtaran en önemli parçalardan birisi bebek ağız mendilidir. Özellikle de emzirme sonrasında sık yaşanabilen kusma sorununa karşı sıklıkla ihtiyaç duyacağınız ağız mendilleri en işe yarar ürünlerden biridir. İlerleyen zamanlarda bebeğiniz diş çıkaracağı zaman ağız salgısı artacak ve bu mendillere olan ihtiyacınız iki kat daha artacaktır. Bebeğinizin hassas cildine özel yapıda işleyebileceğiniz bebek mendilleri çok sık kullanılacağı için sürekli göz önünde olacaktır. Şık görünümlü en farklı ve kolay bebek ağız mendil kenarı yapımına sizler için haberimizde yer verdik. Yeni doğan bebekler için ağız mendili yapılışı…

BEBEK AĞIZ MENDİLİ NASIL YAPILIR? EN KOLAY BEBEK MENDİLİ YA DA TER BEZİ YAPIMI NASILDIR?

MALZEMELER:

Pamuklu tülbent kumaş ya da mermerşahı kumaş (1 mendil ölçüsü 40×40 cm ya da 36×36 cm)

Kenarını geçmek için pamuklu ince ip ya da naylon ip

Zevke göre: İşleme düşünüyorsanız, istediğiniz renklerde işleme ipleri

YAPILIŞI:

Kumaş mendili için tercih edilecek ölçünün 1cm fazlasını kesin. (Kıvırma payı olarak kullanılacak) 40×40 cm’lik bir mendil için 41×41 ölçülerinde kumaş, 35×35 lik mendile de 36×36 lik kumaş kesin. (İp çekme yöntemi uygulayabilirsiniz)

Kenarlarını kıvırın bilmiyorsanız dikiş makinesinde kıvırma ayağıyla kenarları dilediğiniz şekilde kıvırabilirsiniz. Mendili süslemek için üzerine kanaviçe ya da nakış yapabilirsiniz. Mendile kanaviçe tülü/telası teyerleyin. Ardından kanaviçe tülünün iplerini elle ya da cımbızla tek tek çekin.