Emziren anne ve bebekte lahana gaz yapar mı? Emziren anneler lahana suyu içebilir mi?

0
18

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de kilo verdirdiği bilinen lahananın emziren anneler tarafından tüketilip tüketilemeyeceğidir. Peki emziren anneler lahana tüketebilir mi? Lahana bebekte gaz yapar mı? Emzirme döneminde anneler lahana suyu içebilir mi? Lahananın faydaları neler? Lahanadaki besin değerleri ve vitaminler nelerdir? Emzirme döneminde lahana tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Evde sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermek isteyen kadınların araştırarak buldukları ve çoğu zamanda olumlu sonuçların deneyimlendiğini gördüğü lahana diyeti zayıflama konusunda oldukça etkili detoks kürlerindendir. Lahana suyu kürü, yağ yakıcı lahana çorbası tarifi ya da çiğ lahana tüketimi ile sağlıklı ve fit görünüme kavuşabileceğiniz lahana diyeti ile etkili kilo verme sağlanabilir. Düzenli olarak uygulandığı takdirde istenmeyen selülitleri de yok ettiği bilinen lahananın vücuda daha pek çok faydası vardır. Kalori değeri oldukça az olması nedeniyle diyet listelerinin baş tacı olan lahana aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan kaynağı olup içerisindeki yoğun su oranı ile susuzluk yapmaz. Mide içerisinde şişkinlik yaparak tokluk hissi veren lahananın bu denli faydası öğrenildiğinde emzirme dönemindeki anneler de hamilelikte aldıkları kilolardan kurtulmak isteyip lahana kürünü denemek isteyebilir. Peki lahana kürünü herkes uygulayabilir mi? Elbette ki en doğru cevabı doktorlardan alabilirsiniz. Bizler de araştırmalardan yola çıkarak emziren annelerde lahana diyeti ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere sıraladık. Peki, emziren anneler lahana diyeti yapabilir mi? Emzirirken lahana gaz yapar m?

EMZİREN ANNELERDE LAHANA GAZ YAPAR MI? EMZİRME DÖNEMİNDE LAHANA

Lahana sebzesi, yapısı gereği gazlı bir tür olduğundan dolayı emzirme dönemindeki annelerde sütü etkileyeceği için önerilmez. Çünkü anne sütü yoluyla bebeğe geçen besinler, direkt olarak bebeği de etkileyecektir. Bu nedenle bebeklerde sık görülen kolik sancısının görülmemesi için emzirme döneminde annelerin lahana tüketmemeleri önerilir. Emzirme dönemi sonrasında ek gıdaya başlangıçta 6. aydan sonra lahana sebze çorbalarının içine ilave edilerek faydalarından yararlanma sağlanabilir.

Lahanayı çiğ şekilde tüketmek sindirimi zorlayacağı için buharda pişirim yumuşaması sağlanabilir. Bebeklerde alerji yapma riski az olan lahananın bebekte gaz yapıcı özellikte olduğu unutulmamalıdır.

LAHANANIN FAYDALARI NELER? LAHANADAKİ BESİN DEĞERLERİ VE VİTAMİNİ

Besleyici değeri zengin olan lahana A, C ve K vitamini bakımından zengin olup bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur. İyi lif kaynağı olması nedeniyle diyette vazgeçilmez besinler arasında ismini en başa yazdıran lahana sebzesi, Karadeniz Bölgesinde yetişen en sağlıklı sebzelerdendir.

Vücuttaki toksit maddelerin atılımına katkı yapar. Yağ yakıcı özellikte olup bölgesel zayıflamaya da yardımcı olduğu bilinmektedir.

Önceki İçerikDoya Doya Moda Berfin kimdir? Doya Doya Moda Berfin kaç yaşında?
Sonraki İçerikMürverin faydaları nelerdir? Mürver çayı nasıl yapılır? Mürver şurubu ne işe yarar?
GuzelSozler
Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.