Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları

0
38

İsmi biraz değişik ve çok duyulmamış olan cadı fındığı, yağı genellikle kozmetik ürünlerde kullanılıyor. Kızılderililerin rahatsızlık durumunda kullandığı bilinen cadı fındığı, alternatif tıpta sıkça adı geçen bir bitki türüdür. Şimdilerde adını sıkça duyduğumuz cadı fındığı nedir ve ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları nelerdir? İşte soruların yanıtı:

Anavatanı Avusturalya olan cadı fındığı, dünyada birçok ülkede yetişiyor. Yetiştiği bölgeye göre içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranı da değişiyor. Kozmetik sektöründe değil yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduruyor. Kozmetik alanında Hamamelis Virginana ( Cadı fındığı : Witch Hazel ) bitkisinin distilatı yani su buhari ile distilasyonundan elden edilen Cadı Fındığı suyu, ya da bu distilatın yoğunlaştırılmış extreleri (extract) kullanılır. Yüzlerce yıldır geleneksel olarak kullanılan Cadı fındığı ile ilgili bir çok klinik çalışma yapılmış.  Kozmetik alanında Cadı Fındığının etkileri ise şu şekilde özetlenebilir.

CADI FINDIĞI YAĞINI FAYDALARI NELER?

– Anti-aging kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtıdır.

– Kanser tedavisine önemli oranda katkıda bulunur.

– Cadı fındığı yağı antibakteriyel bir bitkisel yağdır. Ciltte oluşan iltihapları temizleme konusunda oldukça etkilidir.

– Deriye zarar veren iltihapların temizlenmesi için düzenli kullanım önerilir. Düzenli kullanım sonrasında ciltteki enfeksiyon temizlenir ve hasarlı bölge iyileşir.
Kadın ve erkeklerin rahatsızlık duyduğu sivilceleri cadı fındığı yağı sayesinde yok edebilirsiniz.

– Hemoroid hastalarına iyi gelir.

– Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.

– Saçın parlaklık kazanmasını sağlar.

– Kepeklenmeyi sonlandırır.

– Çok işlem görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar.

– Cildin nem oranını dengeler.

– Gözaltı torbalarının yok olmasını sağlar.

– Egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi eder.

– Tırnak batıklarının tedavisine yardımcı olur.

– Cadı fındığı yağında antioksidan maddeler bulunur. Vücutta kolajen üretimini sağlayarak hücre hasarını onarmaktadır.

– Ciltte, deri altında ve saçlarda meydana gelen hücre hasarlarını cadı fındığı yağını kullanarak önleyebilirsiniz.

– Vitamin değeri yüksek olan cadı fındığı yağı, saçlarıyla sorun yaşayanların da kurtarıcısı olacaktır.

– Saç diplerinde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklık gibi sorunları önler. Saçları besler ve daha hızlı uzamasına yardım eder.

CADI FINDIĞI NASIL KULLANILIR?

Cadı fındığı yağını ilk defa kullananlar elin üzerinde ufak bir bölgede alerji testi yapmalıdır. Eğer 10 dakika içinde herhangi bir renk değişimi yoksa kullanmaya başlayabilir. Yüze uygulama sırasında cadı fındığı yağını, aloe vera jeliyle karıştırabilirsiniz. Böylece hassas ciltleri korumuş olursunuz.

Makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla cadı fındığı yağı döküp cildinizi bu pamukla silebilirsiniz. Her gece uykudan önce uygulama yaparsanız; çok kısa sürede cildinizi yenilemiş olursunuz.   Cadı fındığı yağını cildinize gün içinde 2 defa sürmeniz önerilir. Çok fazla kullanımı cildinizi yoracağı için önerilmez. Uygun görülen kullanım sabah ve gece olmaktadır.

Saç bakımında cadı fındığı yağını kullanmak için çeşitli esansiyel yağları deneyebilirsiniz. Saç maskesine 3 – 4 damla cadı fındığı yağı ekleyerek etkilerini görebilirsiniz.
Yara ve tahrişleri iyileştirmek için kullanımda zeytinyağıyla karıştırıp cilde sürmeniz önerilir. Böylece cadı fındığı yağının etkisi daha hızlı hissedilecektir.

Önceki İçerikEvde kumpir nasıl yapılır? En kolay kumpirin püf noktası! Kumpirin içine ne giriyor?
Sonraki İçerikVazelin yüze sürülür mü? Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin kullanım alanları
GuzelSozler
Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.