Ana Sayfa Blog Pandemide kontak lenslere rağbet arttı!

Pandemide kontak lenslere rağbet arttı!

0
Pandemide kontak lenslere rağbet arttı!

Gzölük buğulanmasından dolayı görme problemi yaşayan birçok kişi çareyi kontakt lenslerde aradı.

Salgın korona hastalığı yüzünden gözlüktense lens kullanmayı tercih eden birçok kişi gözlük buğulanması sorunu yaşamamak için gözlük tercih etmiyor. Op. Dr. Deniz Marangoz, “Gözlük, kontakt lense göre daha sağlıklı bir seçenek gibi görünse de, pandemi sürecinde sürekli buharlanan camları silmek için sık sık temasta bulunmak gözlüğü dezavantajlı hale getirdi. Pandemi döneminde kontakt lens talebinde ciddi bir artış yaşanıyor. Kurallara uyulması koşuluyla kontakt lens pandemide daha sağlıklı ve güvenilir bir seçenek olabilir. Kontakt lensi takmadan ve çıkarmadan önce mutlaka ellerin 20 saniye süreyle sabunlu su ile yıkanması gerekiyor. Kontakt lensler sabah takılıp, uyumadan önce ise mutlaka çıkarılmalıdır” ifadesinde bulundu.

Kontakt lenslerin reçetesiz satılmadığını dile getiren Marangoz, “Öncelikle yapmanız gereken bir göz doktoruna muayene olmak. Muayene esnasında yaptığımız ölçümlerle gözün yapısını, çapını, numarasını ve kuruluk derecesini tespit ediyoruz. Farklı tasarımlar ve farklı çaplarda kontakt lensler bulunduğu için hastanın gözüne uygun kontakt lensleri reçete ediyoruz. Kullanmaya engel bir durum saptadığımız hastalara lens öneremiyoruz. Alerjisi olan kişilerde ya da arada sırada lens kullanmayı planlayan kişilerde ise günlük tek kullanımlık lensler öneriyoruz.

Bunun yanı sıra, iki haftalık ve aylık lensler mevcuttur. Bu süre sonunda mutlaka atılması ve yeni lens paketine geçilmesi gerekir. Olduğundan daha uzun süreli kullanmak gözlere kalıcı zarar verebilir” uyarısını yaptı.