Genital bölge temizliği tüm kadınların hassas ve özenli davranması gereken bir konudur. Aksi taktirde egzama ile başlayan ve sonrasında çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek olan bu temizliği doğru şekilde ve doğru ürünlerle yapmak gerekir. Peki genital bölge temizliği nasıl yapılır ve genital bölge temizliğinde nelere dikkat etmek gerekir? Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı haberimizin detaylarında.
Hijyen ve sağlık açısından son derece önemli bir konu olan genital bölge temizliği hakkında her kadının bilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Genital bölge doğru bir şekilde temizlenmediği ve hijyen sağlanmaması durumunda yanma, kaşıntı, kötü koku gibi hoş olmayan, zor durumda bırakacak sorunlarla karşı kaşıya gelebilirsiniz. Rastgele kullanacağınız her ürün buradaki ortamın dengesinin bozulmasına ayrıca her türlü hastalıktan korumak için görevli olan iyi huylu bakteriler azaltarak çeşitli enfeksiyonlara açık hale getirmesine neden olur. Kadın hastalıkları uzmanların sık sık kadınlara bu konuda uyarılarda bulunmasının nedeni de budur. Anatomik açıdan bulunan asimetrik durumlar ya da sarkmalar ise temizlik ve bakımı zorlaştırır. Bu açıdan genital bölgeyi iyi tanımak ve bakıma önem vermek gerekir. Genital bölge temizliği hakkındaki önemli noktalara gelin birlikte göz atalım…
– Terlemenin azaltılması için sentetik değil, pamuklu iç çamaşır tercihi önemlidir. Bu şekilde genital alanınız nefes alabilmektedir. Ayrıca giydiğiniz pantolonların da sizi sıkmayacak, geniş ve rahat olması genital bölge sağlığınız için daha uygun olacaktır.
– Banyo sonrası iyice kurulamanız, hatta fön makinesi ile kurutmanız bazı bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarından sizi koruyacaktır. Aynı durum havuz ve deniz sonrası için de geçerlidir. Ayrıca ıslak mayo ile uzun süre dinlenmeniz de enfeksiyon riskinizi arttıracaktır.
– Alkali PH’a sahip sabunlar asit PH’daki genital bölgenizin florasını bozarak mantar enfeksiyonları başta olmak üzere bazı mikroorganizmaların kolonizasyonunu arttırır. O yüzden banyo yaparken dış genital alanınızı yalnızca su ile yıkayın, alkali PH’daki sabunları asla kullanmayın.
– İdrar veya büyük abdest sonrası su ile o bölgenin temizlenmesi önemlidir. Temizlenme her zaman için önden arkaya doğru yapılmalıdır. Ancak bölgenin nemli kalmaması için taharet sonrası yumuşak, kokusuz ve beyaz renkli tuvalet kağıtları ile iyi bir kurulama yapılmalıdır.