Günümüzde en yaygın rahatsızlıklar vücudun toksin atamamasından kaynaklanıyor. Yorgunluk, stres ve uykusuzluk gibi sağlık sorunlarına neden olan toksin hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Vücutta toksin biriktiğini gösteren belirtiler nelerdir?
Toksinler çevresel faktörlerden dolayı vücutta birikir. Toksin karaciğer, bağırsaklar, damarlar, lenf bezleri, tükürük bezler, ve akciğerlerde sıklıkla birikir ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Hücrelerin kendilerini yenilemesine izin vermeyen zararlı bakterilerden oluşan toksinler ödem birikmesine sebebiyet verir. Bazı hastalar toksinlerden dolayı kilo aldıklarının farkına varmaz. Vücut toksinleri dışarı atmak için karaciğere ihtiyaç duyar ancak toksinleri vücuttan atan sistemin deforme olması birikmesine neden olur.
VÜCUTTA TOKSİN BİRİKTİĞİNİ GÖSTEREN BELİRTİLER NELEDİR?
- Sürekli yorgun uykusuz hissetme toksin birikiminin en yaygın belirtileri arasındadır. Uykudan uyanır uyanmaz yaşanan halsizlik vücudun gece toksinleri atmadığını gösterir. Gün içerisinde yorgunluğu gidermek için kahve, çay ve çikolata gibi besinlere başvurulur. Ancak bu besinlerin aşırı tüketilmesi toksini artırır. Bu da bağışıklık sisteminde ciddi sorunlarına neden olur.
- Şişkinlik, hazımsızlık, gaz, kabızlık ve şiddetli mide bağırsak ağrıları da toksin olduğunu gösterir. Doğa işleyen bir vücut sisteminde dışkılama ya da idrar yolu ile toksin vücuttan atılır. Ancak burada yaşanan her hangi bir deformasyon toksin birikimine neden olur.
- Bağ ağrısının her geçen gün artması diğer baş hastalıklarının yanı sır toksin birikimine de işaret eder. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu birikim sinirlerin vücuda rahat sinyaller göndermesini engeller. Beyin sinyalleri almadığından bir takım sağlıksal komplikasyonlara zemin hazırlar.
- İstemsiz ve birden bire kilo alma da toksin birikimi belirtileri arasında yer alır. Karaciğerin toksinleri temizlememesi akabinde gelişen vücudun yağ tutması bölgesel kilo almaya sebebiyet verir. Hormonal sistemi de hasara uğratan toksinleri vücuttan atmak için bir uzmana danışmakta fayda var.
- Toksinler hormonların artmasını engellediğinden ruhsal hastalıkların yaşanma olasılığı artar. Özellikle sinirlilik, ster ve depresyon yeterli miktarda hormon salgılanmadığından ortaya çıkar.
- Toksinlerin en rahat biriktiği yerlerden biri kaslardır. Kaslarda biriken toksinler kramplara ve ağrılara neden olur. Ayrıca kas zayıflığı ve kas hastalıklarına zemin hazırlar.
- Cilt kusurlarının temeli toksinlerdir Karaciğerde biriken toksin sivilce ve aknelere neden olur. Ayırca cildin elastik özelliğini kaybettirerek yaşlanma ve kırışmayı hızlandırır.
TOKSİN ATAN BESİNLER NELERDİR?
- Vücuttan toksin atan en etkili besin maydanoz ve limondur. Uzmanlar özellikle geceden bir bardak ılık suyun içine bir kaç tel maydanoz ve limon dilimi koyup ertesi sabah kahvaltı yapmadan içilmesini tavsiye eder.
- Lahana suyu da maydanoz ve limon karışımı kadar etkilidir. Lahana suyunun tadı acı olduğundan içine limon sıkarak tüketebilirsiniz. Lahanaları kaynatıp içinden bir bardak su alıp sabah kahvaltıdan önce içine limon sıkarak bir bardak tüketebilirsiniz.
- Doğadaki en güçlü antioksidan güce sahip olan yeşil çay vücutta biriken toksinleri kolayca idrar yolu ile atar. Günde en fazla iki bardak tüketebilirsiniz.
- Biberiye vücuttaki toksinleri atmanın yanı sıra zarar görmüş hücreleri de onarmada etkilidir. Oksijen fazlasını beyin ve kalpten alarak vücudun sağlıkla işlemesini sağlar. Uzmanlar günde bir bardak biberiye çayı içmeyi tavsiye ediyor.
- Domates içerdiği beta karoten, likopen, folik asit A vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Hormonsuz üretilen domateslerden en fazla gün içinde 5 tane tüketerek vücuttaki tüm toksinleri atmanıza yardımcı olur.
- Vücudun ısı oranını artıran zencefil ter bezlerinin ve lenf sistemini çalıştırarak hormonları artırır. Vücuttaki toksinleri atarak kanı temizler.