Ana Sayfa Blog En kolay çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusunun püf noktaları

En kolay çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusunun püf noktaları

0
En kolay çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusunun püf noktaları

Çilekten turşu olur mu? Sosyal medyada trend haline gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Market raflarında satış rekorları kıran ve adeta yedikçe yediren çilek turşusu evde de yapılabiliyor. Peki, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için hangi malzemeler neler? Çilek turşusunun tadı nasıl oluyor?

Çilek, yaz aylarında en lezzetli meyvelerden biridir. Antioksidanlar bakımından zengin ve kalorisi düşüktür. Ayrıca, sindirime yardımcı olduğu ve cilt sağlığını arttırdığı bilinmektedir. Son dönemde pek çok meyvenin turşusu yapılmaya başlandı. Sosyal medyada da popüler hale gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Fermente gıdalar hepimizin bildiği bir çok sağlık yararına sahiptir. Yiyeceklerin fermantasyonu sağlıklı bakteri ekler, bu yüzden meyve ve sebzelerin dekapaj edilmesi onları probiyotik yapar. İşlem ayrıca, yemeğin tadını, dokusunu ve lezzetini de etkiler ve fermente edilmiş yiyecekler farklı lezzetler sunar. Son derece leziz ve mayhoş bir tada sahip olan turşuyu hazırlamak çok kolay. Çilek turşusu yapmanın birçok farklı yolu vardır. Çilek turşusu hazırlamak için en kolay yolu sirke ve şekerdir. Yapımı kolay, lezzeti ise hoş olan bu turşuyu çilek mevsimi geçmeden denemelisiniz. 

ÇİLEK TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo olgun fakat sert çilek (ikiye bölünmüş)
1 buçuk bardak beyaz balzamik sirke
¼ bardak şeker
2 yemek kaşığı koşer tuz

YAPILIŞI

Çilekleri ısıya dayanıklı bir kavanozun içine koyun. Sirkeyi, şekeri, tuzu ve ⅔ su bardağı suyu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatın, şekeri ve tuzu eritmek için karıştırın.

Çileklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve birkaç gün bekletin. 5 gün sonra çilekler turşu haline gelecektir. 

Soğutulmuş turşu servis yapın. Fermantasyon işlemini başlatmak için kavanozunuza bir turşu başlangıç ​​kültürü de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…