Beklenen adet dönemi tarihiniz geciktiyse ve bazı belirtilerden dolayı hamilelik şüphesine kapıldıysanız, eczaneden alacağınız çubuklu hamilelik testi ile hamile kalıp kalmadığınızı öğrenebilirsiniz. Hamile olup olmadığınızdan emin olmak için kan testi ile kesin sonuca varabilirsiniz! Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik testi doğru çıkıyor mu? Doğal yolla evde idrar testi
İster planlı ister plansız olsun son adet dönemi tarihinizin üzerinden epey bir vakit geçmişse ve artık vücudunuzda bazı değişik belirtiler de gözlemlediyseniz bu durumda hamile kalıp kalmadığınızdan şüphelenmeniz gayet normal! Bu heyecanlı ve stresli bekleyişinizin olumlu ya da olumsuz sonucunu net bir şekilde öğrenmek için eczaneden reçetesiz satın alabileceğiniz hamilelik testleriyle doğru sonuca varabilirsiniz. Günümüz teknolojisinde çeşitli yöntemlerle tespit edilebilen hamilelik durumunu belirlemek içinfaydalanabileceğiniz en ideal ürün: Çubuklu hamilelik testleri! Güvenilirliğinden emin olduğunuz hamilelik testi ile sizde anne olup olmadığınızı çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Olumlu ve olumsuz her sonuca kendinizi hazırladıktan sonra buyurun hamilelik testi yapılışına!
EVDE HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR? HAMİLELİK TESTİ YAPILIŞI
Her ay başı düzenli olmasına rağmen bir ayın sonunda adet görülmediyse bu durumda ilk olarak akıllara hamilelik durumu gelebilir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerde kadınların o an ki sevinçle ümitlendiği hatta direkt olarak hamile kaldığını düşünmeleri bazen hayal kırıklığına uğratabiliyor. İşte bu durumu netleştirmek için evde yapabileceğiniz hamilelik testinde sonuç ne olursa olsun üzülmemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu hatırlatmadan sonra evde çubuklu hamilelik testlerinin nasıl uygulandığını adım adım sizlere aktardık…
İLK AŞAMA: Satın aldığınız hamilelik testi çubuğundaki idrar bölmesine idrarınızı yapın. Ancak, idrarı buraya dökmeden önce biraz idrar akıtmış olmaya dikkat edin.
(Kimi testlerin içinde plastik idrar toplama kapları mevcuttur. Bu kaplara idrar yapıp, çubuğa aktarmak daha kolaydır.)
– Eğer testin yanında kap verilmemişse, idrar örneği talimatlarını çok iyi okumalısınız. Çünkü bazı hamilelik testi talimatlarında, idrar bölmesine idrarı 5 saniyeden ne daha fazla, ne de daha az yapmanız belirtilir. Bu esnada kronometreden yardım alabilirsiniz.
– Çubuktaki sembolleri yukarı bakacak şekilde çevirdiğinize emin olun.
İKİNCİ AŞAMA: Plastik kap olan hamilelik testini uygularken; test çubuğunun içine idrar akıtmak için damlalık kullanabilirsiniz. İdrarı 5 ila 10 saniye hamilelik testine akıtın. Bazı markalarda bu süre daha farklı olabiliyor dikkat edin!
ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Testin talimatında yazılan süre boyunca sonucu bekleyin. Sonuç penceresi yukarı bakacak hizada düz yüzeye test çubuğunu yerleştirin.
Standart süre ise; 1 ila 5 dakika arasıdır.
DÖRDÜNCÜ AŞAMA: Sonuçları kontrol edin. Talimat bölümünde yer alan sembollerin anlamlarına bakın ve hangi işaretlerin pozitif anlama geldiğini öğrenin.
– Testin ekran bölmesinde tek kırmızı çizgi çıkarsa, hamilelik durumu negatiftir. Eğer iki kırmızı çizgi çıkarsa hamilesiniz demektir. Ancak, bu bahsedilenlerden hiçbiri yoksa yeni bir test ile tekrar uygulamalısınız.
HAMİLELİK TESTİ YANLIŞ ÇIKAR MI? HAMİLELİK TESTİ GÜVENİLİR Mİ?
İdrar yoluyla evde yapılan hamilelik testleri olumsuz sonuç vermesine rağmen hamile kalınmışsa, testte bir yanlışlık olduğundan değil kişinin testi yanlış uygulamasından kaynaklanır. Ancak Beta HCG testinin olumsuz çıkmasının hiçbir şekilde açıklaması yoktur. Eğer sonuç olumsuzsa ne dış gebelik ne de normal gebelik vardır. Halk arasında görülebilen yalancı gebelik durumu, kadınların arzuladığı baskın annelik isteği ile meydana gelmektedir.
Test sonucu olumsuz çıksa bile kişi kendisini hamile olarak görür. Hatta psikolojik rahatsızlık olan bu durum zamanla o kadar ilerler ki 9. ayda karın normal bir hamilelik dönemindeki kadar büyüyebilir. Seyrek görülen bu durum tamamen psikolojiktir.
YANLIŞ NEGATİF SONUCU ÇIKMA NEDENLERİ:
Yukarıda bahsedilen durumun tam tersinin yani hamilelik meydana gelmesine rağmen testte olumsuz sonuç görülmesi yaygın karşılaşılan bir durumdur. Bu tarz durumlarda başka bir markaya ait test yaparak yeniden uygulayın.
Hamilelik testini doğru zamanda yapmamak testin yanlış çıkmasına neden olabilir. Regl dönemini düzenli olarak geçiren kadının yumurtlaması regl döneminin ilk gününden ortalama 14 gün sonra gerçekleşir. Her kadında aynısı görülmeyen bu durumda regl olmaya yakın zamanda yumurtlama olabilir. Bu durumda regl sonrası uygulanan testin doğru çıkmaması sonucunu doğurur.
Testin yanlış çıkmasının bir diğer sebebi de hamilelik testinin kaliteli olmaması veya üretim sırasında idrarın hormonu tespit edememesinden oluşmaktadır.
HAMİLELİK TESTİNDE SİLİK ÇİZGİ NEDEN OLUR?
Hamile kalıp kalmadığını öğrenmek için büyük bir heyecanla eczaneden hamilelik testi alıp uyguladıysanız sonucunda silik bir çizgi görmek kafanızı karıştırabilir. Hamilelik testinde silik çizgi çıkmasının başlıca nedenleri ise şunlardır:
1- Testin talimatlarına gereğince uymamak, 2- hamilelik testini yapmak için çok erken safhasında olmak, 3- idrarın buharlaşmasından dolayı ya da 4- kimyasal gebelik durumundan kaynaklı sebeplerin sonucunda çizgiler silik çıkabilir. Bu tarz bir durumda yapılması gereken en doğru müdahale testi yeniden uygulamak olacaktır.
HAMİLELİK TESTİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
– Hamilelik testini yapmak için en uygun aralık gündüz vaktidir. Gün içerisinde daha geç aralıkta yapılan hamilelik testi çok su içmeye bağlı olarak idrarın fazla su içermesinden dolayı olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
– Hamilelik testini yapmadan önce son kullanma tarihini kontrol edip uygulayın.
– Hamilelik testini uygulamadan 2 saat önce sıvı alımı gerçekleşmemelidir.