Ana Sayfa Blog Haşlanmış soğanın faydaları nelerdir? Haşlanmış soğanı bir tülbentle başınıza bağlarsanız…

Haşlanmış soğanın faydaları nelerdir? Haşlanmış soğanı bir tülbentle başınıza bağlarsanız…

0
Haşlanmış soğanın faydaları nelerdir? Haşlanmış soğanı bir tülbentle başınıza bağlarsanız…

En iyi antioksidan ve iltihap söktürücü olan soğanın haşlanmış halinin inanılmaz faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Peki haşlanmış soğanın faydaları nelerdir? Sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız haşlanmış soğanı bir tülbentle başınıza bağlamanın ne gibi faydası vardır? Sizler için çiğ halinden daha sağlıklı olan haşlanmış doğan hakkında merak edilenleri araştırdık. Haberin detayında haşlanmış soğana dair her şeyi bulabilirsiniz.

Mutfakların vazgeçilmez ikilisi sarımsak ve soğan doğada bulunan en iyi antibiyotiklerdir. Hem çiğ hem haşlanmış hem de közlenerek tüketildiğinde insan vücuduna inanılmaz faydalar sağlayan bu ikiliden soğan hakkında merak edilenleri derledik. Yüzyıllardır tüm dünya mutfaklarında kullanılan soğan kolay yetişebilir. Yumru ve yeşil gibi çeşitleri olan soğan güçlü bir antiseptiktir. İçeriğinde yüksek miktarda kükürt, lif, A, ve C vitaminleri bulunan soğan vücudu toksinlere karşı korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur. Bu sayede ağrı ve iltihabı atmada etkilidir. Haşlanmış doğan birçok farklı şekilde kullanılabilir. Düşük kaloriye sahip soğan özellikle kadın hastalıkları tedavi etmede etkili doğal bir ilaçtır. 

HAŞLANMIŞ SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan araştırmalarda çiğ hali, pişmiş halinden 10 kat daha fazla fayda sağlar. Özellikle kırmızı soğanda bulunan flavanol maddesi vücutta bulunan iltihabı idrar yolu ile atar.

Enfeksiyon sonucu oluşan dolama rahatsızlığı şiddetli sancılara neden olur. Hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu rahatsızlığı gidermenin en doğal yolu soğan zarıdır. Közlenmiş soğanı zarını çıkartıp dolamanın üzerine koyunuz ve saat başı bu zarı değiştiriniz. 

Sinirsel, kronik ya da beyinsel hasarlar sonucu ortaya çıkabilen baş ağrısında da soğan birebir fayda sağlar. Haşlanmış bir kuru soğanı elinizle parçalayıp bir tülbente sarınız. Bu tülbenti de başınıza bağlayınız 2 saat bu şekilde uyuyarak baş ağrınızı dindirmiş olursunuz. Soğan deforme olmuş hücreleri en hızlı iyileştiren doğal kaynaktır.

Soğan vücuttaki şeker oranını dengeler. İnsülin seviyesini azaltan soğanı şeker hastalar rahatlıkla tüketebilir.

Şekeri dengelediği gibi kan seviyesini de dengeleyerek içerisindeki toksinlerin sayısını azaltır. Kanın damarlarda daha rahat dolaşmasını destekleyerek, kalp krizinin yaşanmamasını sağlar. Özellikle gün içerisinde çiğ soğan tüketerek kalp hastalıklarına yakalanma oranı sıfıra indirebilirsiniz.

İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar.

Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Göğüs içerisinde biriken iltihap mukusları tıkar. Bu da şiddetli göğüs ağrılarına ve öksürüğe neden olur. Bu durum sırasında kaynatılmış soğanı bir tülbente koyarak göğsünüze koyunuz. Aynı zamanda kaynayan soğanlı suyu da koklayarak burun mukuslarını açabilirsiniz. 

Bozuk hücrelerin bir araya gelmesi ile tümör kitleleri yani kanser ortaya çıkar. Bu oluşumu önleyen en etkili madde kuersetindir. Yapılan araştırmalarda kuersetin bakımından en zengin olan besinin soğan olduğu tespit edilmiştir. Düzenli tüketilen soğanın kansere yakalanma riskini azaltığı hatta yok ettiği ortaya çıkarılmıştır.