Bağışıklık sistemimizi güçsüz tutmamak ve sağlıklı bir Ramazan Ayı geçirmek için dikkat etmemiz gereken beslenme şeklimizde uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
3 öğünden 2 öğüne düştüğümüz mübarek Ramazan Ayında sağlıklı beslenmenin diğer aylara nazaran daha önemli olduğunu vurgulayan Dyt. Psk. M. Berrin Ak Atiş, sahursuz tutulan bir orucun kan şekerini düşürerek baş ağrısı, halsizlik ve metabolizmada gerileme gibi sorunlara yol açabileceğine değinerek Ramazanda sağlıklı beslenmeye dair tavsiyelerde bulundu.
Oruç açtıktan sonra sahur kadar bol bol su tüketilmesini öneren uzmanlar Ramazanda sağlıklı beslenme için sahur ve iftarda çiğ sebze- meyve, tam tahıllı ürünler ve kuruyemişler ile haftada 2 ila 3 gün iftarda kurubaklagil ve kesinlikle zeytinyağlı sebze yemeklerini tavsiye etti.
İmsak saatine yakın kolay sindirilebilir besinlerle yapılması tavsiye edilen sahurda tok tutucu ve protein yüklü beslenme sağlanmalıdır. Süt, haşlanmış yumurta, az tuzlu ya da tuzsuz peynir, mevsim meyve ve sebzeleri, ceviz-fındık-badem gibi kuruyemişler ve 1-2 dilim tam buğday ekmeğiyle hafif bir kahvaltı ya da çorba, ayran, şekersiz kompostolar tüketilebilir.
Hafta içerisindeki herhangi bir iki gün ara öğünlerde sütlü tatlı tüketilebilir. Bu günlerin dışında1 ila 2 top dondurma, meyve, yoğurt, kefir tüketmek önemlidir