Ana Sayfa Blog Yaşlı gösteren makyaj hataları

Yaşlı gösteren makyaj hataları

0
Yaşlı gösteren makyaj hataları

Her kadın, makyajı daha iyi görünmek için yapar. Ancak bazı basit makyaj hataları buna engel olur. Hatta sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Yüksek Topuklar ekibi olarak sizler için yaşlı gösteren makyaj hataları derledik. Özel haberimizi hemen okumaya başlayın, genç ve sağlıklı bir görünüm için kaçınmanız gereken makyaj hatalarını öğrenin.

Yoğun fondöten seçimi

Kalın tabakayla yüzü kapatan ürünler artık tarih oldu. Artık mümkün olduğunca sıvı ve az kullanarak kapatan ürünler tercih ediliyor çünkü çizgileri ortaya çıkaran, çizgilerin arasına dolan o kalın tabakalar kişileri olduğundan yaşlı gösterir.

Kapatıcı tonunun seçimi

Lekeleri ve yüzünüzde istenmeyen bölgeleri kapatan bir kapatıcı en iyi dostunuz olabilir. Koyu gözaltı halkalarını örten kapatıcıları can kurtaran olarak kullanabilirsiniz. Ancak Bülent Ersoy stili gibi, göz altınıza beyaz far geçmek, sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Aydınlatıcı kullanırken abartmayın!

Suya dayanıklı maskara tercih etmek!

Suya dayanıklı maskaralar çok başarılı işler çıkartsa da, günlük kullanımda kirpiklerinizi kurutur ve kalın bir yapısı olduğu için çok doğru sürülmezse kirpiklerde topaklaşmaya sebep olur. Eğer iyi bir makyaj tekniğiniz yoksa ve havuza makyajla girmeyi düşünmüyorsanız, günlük makyajda suya dayanıklı maskara kullanmayın.

Işıltılı gölgeler

Göz kapaklarına ışıltılı makyaj yapmak elbette yerine göre çok uygun ancak gölgelemeleri ışıltılı değil mat far tonlarıyla yapmak çok daha başarılı sonuç verecektir. Lavanta, yumuşak şeftali ve kahve tonlarında ancak mat farları tercih edin.

Vampir kırmızısı

Koyu renk bir kan kırmızı ruj sürmek için yüzünüzün diğer tonlarını çok iyi ayarlamış olmanız gerekir. Asırlardır kırmızı ruj dişiliğin sembolüdür ancak gerçekten bunu taşıyabilecek dudak yapısına ve ten rengine sahip olup olmadığınızı iyi düşünün. Mercan, şeftali ve cilt tonunun koyusu da son derece seksi durabilir.

Allık uygulaması

Allık sürerken Heidi gibi yanağınızın iki noktasına kırmızı kondurarak ancak kötü bir makyaj yapmış olursunuz. Allık cildinizle uyumlu olmalıdır ve yanağınızda bir noktada toplanmamalı, dağılmış olmalıdır. Bir gölge gibi kullanılmalıdır. Tozlu kahverengiler, gül tonları başarılı seçimlerdir.

Kaş şekli

Kaşları nasıl aldığınız oldukça önemlidir çünkü bakışınızı, yüzünüzün anlamını kaşlar verir. Çok ince alınmış kaşlar, özellikle ortadan yanlış alınmış kaşlar küserlerse artık çıkmayabilirler. Yüzünüzün yaşlı veya üzgün, karamsar, mutsuz görünmesine neden olabilirler.

Parlayan bir ciltle dolaşmak!

Makyajınızı yaptıktan sonra parıldayan bir suratla ortada dolaşmayın. Doğru makyaj yüzde doğala en yakın duran makyajdır. Renksiz pudralar, makyajınızı sabitler ve yüzünüzdeki yağlı veya yanlış sürülmüş bölgelerin parlamasını önler. Pudra kullanın!