Hamilelik döneminde beslenme ile alakalı kimi zaman tartışma konusu olabilen patlamış mısır tüketiminde dikkat etmeniz gerekenleri sizler için araştırdık. Peki hamilelikte mısır tüketimi nasıl olmalı?
Değişen mevsim şartlarıyla beraber dışarıda gezmektense evde vakit geçirmek bazen en güzeli olabiliyor. Özellikle de hamilelik dönemindeki kadınlar, kendilerini ve karınlarındaki bebeklerini hastalıklardan korumak için dışarıda kalabalığa karışmaktansa ekstra titiz davranmalıdır. Bunun içinde en uygun ortam ev ortamıdır. Sıcacık evinizde eşinizle beraber seyredeceğiniz keyifli bir filmin yanında tadına doyum olmaz bir patlamış mısır isteyebilirsiniz. Peki hamileyken patlamış mısır yemek zararlı mı? Gelin hep birlikte inceleyelim…
HAMİLELİKTE MISIR NASIL TÜKETİLMELİ?
Hamilelik dönemindeki anne adaylarının haşlanmış mısırı ara öğünlerinde, salatalarında veya makarnalarında tüketmeleri hem anne adayı hem de bebek için sağlıklıdır. Patlamış mısırı ise ara öğünlerde tercih etmek kalorisi düşük olduğundan etkili bir tercihtir. Ancak kesinlikle yağ ve tuz ilavesi yapılmamalıdır..
100 gram mısırın 365 kcal’a denk geldiği mısırın bebek sağlığındaki etkileri şu şekildedir:
Hamilelikte gereksinim duyulan lif ve protein bakımından zengindir. Hazırlaması pratik ve düşük kalorili olan patlamış mısır açlığı bastırmak ya da tüketebileceğiniz en ideal atıştırmalıklardandır.
Kilo aldırmaya yatkın olmayan ve besleyici değerleri olan patlamış mısır, oldukça lifli olduğundan dolayı hamilelikte görülen kabızlıkların da önüne geçer. Mısırın içindeki folik asit, doğacak olan bebekteki doğum kusuru risklerini en aza indirir.
En sağlıklı patlamış mısırı yöntemi ise zeytinyağı ile yapılan mısırlardır. Sizde zeytinyağı ekleyerek patlattığınız mısırları tüketerek bebeğinize olan faydalarını arttırabilirsiniz.
HAMİLELİKTE SÜT MISIR YENİR Mİ? FAYDALARI NELER?
– Süt mısırının içindeki B12 vitamini hamilelik anemisinin önüne geçerek, yeni kan hücrelerinin yapımını destekler.
– Anne adayının karnındaki bebeğinin hafıza gelişimi bakımından önemlidir.
– Kas dejenerasyonuna karşı bebeğinizi korur.
– Bağışıklık sistemini güçlendirir.