Ana Sayfa Blog Baldır ağrısı neden olur? Baldır ağrısı neyin belirtisidir? Baldır ağrısı nasıl geçer?

Baldır ağrısı neden olur? Baldır ağrısı neyin belirtisidir? Baldır ağrısı nasıl geçer?

0
Baldır ağrısı neden olur? Baldır ağrısı neyin belirtisidir? Baldır ağrısı nasıl geçer?

Gece uyurken, yürürken ya da koşarken aniden başlayan ve hareket ettirmeyi zorlayan baldır ağrı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki baldır ağrısı neden olur?Baldır ağrısı neyin belirtisidir? Baldır ağrısı nasıl geçer? Kişisel ihtiyaçların aksamasına neden olan baldır ağrısı genellikle ciddiye alınmaz ancak uzmanlar bu konuda uyarıda bulunuyor. Çünkü baldır ağrısı bazı sağlık sorunlarının habercisi bile olabilir. Haberin detayında baldır ağrısına dair her şeyi bulabilirsiniz.

Baldır, diz ve ayak bileği arasındaki bölgeye denir. Kaslar, tendonlar, bağlar, sinirler ve kan damarlarından oluşur. Bu bölge enfeksiyon kaptığında ya da ani bir darbe aldığında ağrıya neden olur. Bu ağrı genellikle baldırı hareket ettirme esnasında hissedilir. Yürürken, koşarken veya spor yaparken ortaya çıkan baldır ağrısı hareket kabiliyetini kısıtlar. Baldır ağrısına neden olan sinirler ve damarlar ise daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sinir sisteminde ortaya çıkan hasar beyni damarlarda çıkan hasar ise kalp sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden ağrının neden kaynaklandığını bilmediğimiz zaman ani hareketler ederek durumun ciddiyetini artırmamalıyız. Çünkü uzmanlar özellikle baldır ağrısının ciddi sakatlıklarla sonuçlanabileceğinin altını çiziyor. Hem sol hem sağ bacakta yaşanabilir. Bazen aynı anda iki baldırda da görülme ihtimali vardır. Ağrının şiddetine göre evde de müdahale yapılabilir. Ancak fiziksel müdahale yapılmaması tavsiye edilir. bunun yerine doğal kürler daha çok fayda sağlar. 

BALDIR AĞRISI NEDEN OLUR?

Kadınlarda baldır ağrılarının en temel nedeni topuklu ayakkabılardır. Sürekli kullanılan topuklu ayakkabılar baldır kaslarını küçültür ve güçsüzleştirir. Gün boyu topuklu ayakkabıyla gezildikten sonra, evde düz taban terlikle yürümek kasların aşırı esnemesine neden olduğundan baldır kasları ağrımaya başlar.

Basketbol, koşu, futbol, uzun zıplama ve voleybol gibi spor aktivitelerinde, baldır kaslarının ani esnemesi ve kasılması da şiddetli baldır ağrılarını meydana getirir.

Kemik ve kas sağlığı için önemli olan kalsiyum ve potasyum gibi olmazsa olmaz minerallerin eksikliğinin yanı sıra, D vitamini eksikliği de baldır ağrısında sık karşılaşılan nedenlerden biridir.

Damar hastalıkları, romatizma, soğuk algınlığı, kas gerilmesi, MS hastalığı ve kan dolaşımı gibi rahatsızlıklarda nedenler arasındadır.

BALDIR AĞRISI NEYİN BELİRTİSİDİR?

Uzmanlar genellikle damar ve sinir hastalıklarının belirtileri arasında baldır ağrılarının olduğunu vurguluyor. Ayrıca kas gerilmesi ya da yaşanan bir travma sonrası gözle görülmeyen anca içten yaşanan bir hasara da işaret ediyor. Yürümeyi bile zorlaştıracak halen gelen baldır ağrıları sonrası genellikle damarlar şişmeye başlar. Bu gibi durumlar esnasında kişinin bir uzmana görülmesi önerilir. Ortalama 40 ve üstü kişilerde görülmesine rağmen son zamanlarda yaygınlaşan spor yaparken dengesiz ve düzensiz bir hareketle yaşanan darbe sonrası gençlerde de görülme riski giderek artıyor. Baldır ağrısı bazen kalp ya da sinir hastalıklarının yaşandığına işaret ediyor.

BALDIR AĞRISI NASIL GEÇER?

Baldır tedavisi boyutun ciddiyetine göre değişir. Uzmanlar genellikle baldır ağrıları için kas gevşetici iğne ya da krem verir. Evde de bazı doğal yöntemler uygulayarak baldır ağrısını hafifletebilirsiniz. Ancak ağrının şiddeti artığında bir uzaman başvurulmalıdır. 

SOĞUK KOMPRES

Bu gibi durumlarda en zararsız uygulanabilecek ve ağrıyı hafifletebilecek doğal yöntemdir. Bir bez parçasının içine bir avuç buz parçası koyup baldırınızın üzerine koyunuz. Bu esnada herhangi bir baskı uygulamayınız.

ZERDEÇAL

Güçlü bir antioksidan özelliği olan zerdeçal baldır ağrısına doğal ağrı kesici görevi görür. Bir yemek kaşığı zerdeçal tozunun üzerine bir buçuk çay kaşığı susam yağı dökünüz. Macun kıvamı alması içinde ılık su ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı ağrının olduğu yere nazikçe sürünüz. Ortalama 20 dakika bekledikten sonra orta sıcaklıkta bir su ile yıkayınız.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizindeki antimikrobiyal etki ve zeytin yağının rahatlatıcı özelliği bir araya geldiğinde güçlü bir ağrı kesici ve rahatlatıcı etkiye sahip olur. Bu karışımı baldır ağrısının olduğu bölgeye nazikçe uygulayın.